HOVĚZÍ GULÁŠ S
KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM

ingredience

Ingredience (4 porce)

Guláš
800 g zadního hovězího
5 cibulí
3 stroužky česneku
200 ml tmavého piva (sladového)
Červená paprika
Mletý kmín
Pepř
Majoránka
400 ml masového vývaru 1 brambora

Karlovarský knedlík
250 g celozrnné housky
2 vejce
100 g celozrnné žitné mouky 2 dl mléka
Petrželka
Muškátový květ
Pepř

Postup

1. Nádobu zahřejeme. Hovězí maso nakrájené na kostky opečeme v nádobě bez přidání tuku. V Zepter nádobí není třeba používat na pečení a smažení žádné tuky.

2. Přidáme oloupanou a v procesoru MixSy nadrcenou cibuli. Zalijeme masovým vývarem a přidáme červenou papriku, mletý kmín a pepř.

3. Přiklopíme tlakovou poklicí Syncro- Clik a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Zepter Syncro-Click dokonale utěsní nádobu, vytvoří tlak a urychlí proces vaření. Jakmile nám vyskočí tlakový kolíček, vaříme 10 minut.

4. Mezitím si připravíme karlovarské knedlíky v páře. Starší, tmavé celozrnné housky nakrájíme na kostičky. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou
a mlékem, přidáme špetku muškátového květu a pepře a necháme asi 10 minut odležet.

5. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků vyšlehaný s pomocí MixSy a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky, zabalíme do potravinářské folie, do které uděláme několik malých dírek a vložíme do děrované nádoby Zepter. Vaříme v páře asi 8 – 10 minut.

6.Odklopíme poklici Syncro-Clik, přilijeme pivo (dle chuti) a přidáme nastrouhanou bramboru na zahuštění. Dochutíme majoránkou, česnekem a ještě cca 10 minut povaříme pod pokličkou. Podáváme jako hlavní chod s karlovarským knedlíkem z celozrnného pečiva. Dobrou chuť!

Při přípravě receptu doporučujeme použít tyto produkty

exkluzivní slevy až 30 %

pro všechny členy klubu

Doprava zdarma

pro všechny členy klubu

osobní péče

pro všechny členy klubu

speciální bonusy

pro všechny členy klubu

Kontakt

LIVE100.CZ - Petr Havel

Eliášova 24, Praha 6

+420 602 325 444

havel@zepter.cz

Co říkají zákazníci