vacSy®

Od teď vám vydrží potraviny až 5x déle čerstvé díky vakuu

vacsy®

proces znehodnocení potravin je neúprosný

Ztrátu chuti a nutričních hodnot jídla způsobují tyto vlivy
BIOLOGICKÉ: bakterie houby viry parazité
PŘÍRODNÍ: světlo teplo vlhkost vzduch
CHEMICKÉ: oxidace kvašení

tradiční metody uchovávání potravin mají svá rizika

Dnešní metody uchovávání jídla mohou způsobit nežádoucí zdravotní potíže a nezachovají přirozené vlastnosti jídla:

ZAVAŘOVÁNÍ

Bylo zjištěno, že konzumace cukru přispívá ke zvýšení rizika obezity, cukrovky, kardiovaskulárních onemocnění, demence, svalové degenerace, selhání ledvin chronického onemocnění ledvin a vysokého krevního tlaku.

NASOLOVÁNÍ

Sůl způsobuje zadržování vody, zvyšuje krevní tlak. Čím vyšší je krevní tlak, tím vyšší je i tlak na srdce, cévy, ledviny a mozek. To může vést k infarktu, mozkové mrtvici, demenci a onemocnění ledvin.

MRAŽENÍ

Zelenina se scvrkne a vysuší, maso změní barvu a žlukne (zatuchne) a ryba začne zapáchat, tím pádem načichnou i další potraviny v lednici.

KONZERVOVÁNÍ

Nedostatek kontroly kvality v procesu konzervace umožňuje kontaminaci konzervovaných potravin, která produkuje akutní toxin v potravinách, což vede k závažnému onemocnění nebo dokonce k úmrtí.

UZENÍ

Umělé uzení je dokonce škodlivější než přírodní. V uzených masech a rybách je vyšší množství polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU). Ty hrají důležitou roli v rozvoji rakoviny slinivky břišní, tlustého střeva a prostaty.

NAKLÁDÁNÍ

Ocet brání trávení, ničí zdravé krevní buňky a dráždí membrány. Zavařeniny a jiné potraviny, které byly naložené v octu, jsou proto téměř nestravitelné.
průměrná česká domácnost vyhodí do koše potraviny za 20.000 Kč ročně
Tím, že se potraviny kazí, tak jich až polovinu zbytečně vyhodíme

řešením je vacsy®

Uchovávání potravin nejpřirozenějším způsobem pomocí vakua
VacSy® je celosvětově patentovaný vakuový systém – navržený tak, aby umožnil vytvoření vakua uvnitř speciálních skleněných nádob a speciálních vzduchotěsných folií. Vakuové prostředí zbavuje bakterie a veškeré druhy plísní kyslíku potřebného pro jejich přežití a uchovává stejnou chuť a nutriční vlastnosti jídla! Jídlo zůstává čerstvé a zdravé až 5krát déle než v obvyklých podmínkách v chladničce. Systém VacSy® může být použit k uchování čerstvého jídla nebo polotovarů přímo ve VacSy® nádobách, Zepter nádobí, lahvích a VacSy® foliích. Je to nejvšestrannější a nejvýkonnější potravinový vakuový systém pro profesionální i domácí použití.
R

Potraviny vydrží čerstvé až 5x déle

Systém VacSy chrání potraviny před předčasným znehodnocením, takže je snadné plánovat dopředu a nakoupit potraviny ve větších objemech, čímž šetříte peníze a čas strávený nakupováním.
R

skvěle se doplňuje s nadobím zepter

Chcete-li zachovat nutriční hodnoty potravin během vaření, použijte nádobí Zepter Masterpiece Cookware, které vám umožňuje vařit bez tuků, vody a soli. Potraviny si tak zcela uchovají svou chuť, obsah vitaminů a všechny organoleptické vlastnosti.
R

je praktický nejen na potraviny

Šperky, peníze, důležité dokumenty, elektronická zařízení nebo jiné cennosti zavakuované v sáčcích ochráníte před oxidací, vodou nebo prachem. Díky vakuovému systému můžete ušetřit místo ve vašich zavazadlech během cestování nebo ve vašich skříních!

ŽIVOTNOST POTRAVIN SKLADOVANÝCH VE VACSY® (VE DNECH)

VACSY® VAKUOVÁ PUMPA
Snadno ovladatelný a všestranný vakuový systém se může kombinovat s VacSy® nádobami, výrobky z řady Zepter Masterpiece, nádobí z řady SmartLine stejně jako s jinými nádobami. Bezdrátová technologie VacSy® pumpy vám přinese tyto výhody: je přenosná a snadno ovladatelná – KDEKOLIV A KDYKOLIV!
Vestavěná dobíjecí lithiová baterie prodlužuje pracovní dobu (cca. 30 min. nepřetržitého provozu), což umožňuje pohodlné a efektivní použití vakuové pumpy. Je malá, ale velmi výkonná. Inteligentní červená kontrolka ukazuje stav baterie, zatímco modrá kontrolka ukazuje na konec procesu vakuování. Je prostorově úsporná, perfektní na stánek nebo prodejní pult. Možnost zavěšení na stěnu.
VACSY® Víčko
Důmyslná a praktická, víčka VACSY přicházejí ve 2 různých typech:
  • Lexi víčka: speciálně navržená pro Zepter nádobí
  • Univerzální víčka: vhodná jak pro ostatní  nádoby, tak pro nádoby z patentovaného systému VACSY. V závislosti na typu potraviny je zde výběr ze 2 různých nádob: •     Plastové (polykarbonátové, termoplastové) nádoby jsou vhodné pro uchování suchých potravin •     “Soda-Lime” – tvrzené skleněné nádoby odolávající teplotě do 90 ° C, vhodné pro potraviny s vysokým obsahem vody.
Všechna VacSy® víčka mají praktický vestavěný kalendář s ukazatelem měsíce (E) a dne (F) , takže snadno nastavíte datum balení potravin, nebo datum uplynutí doby spotřeby.
VACSY® SVÁŘEČKA
Pokročilá technologie, špičková kvalita materiálů, moderní design navržený tak, aby systém VacSy® byl nejlepší ve své třídě. Plně automatická funkce vakuového balení pro pohodlné používání. Vhodná pro  balení křehkých a vlhkých potravin. Díky přiloženému adaptéru je VACSY  svářečka kompatibilní s patentovaným vakuovými nádobámi, univerzálními víčky a uzávěry lahví. Jednotka je vybavena vestavěnými senzory, které zabraňují pronikání kapaliny do  přístroje v průběhu vakuování potravin s vysokým obsahem vlhkosti. Díky integrovanému termostatu, tichému provozu a nízké spotřebě energie je nová VacSy  svářečka velmi bezpečná a ekonomická.
VACSY® Fólie
Fólie je vyrobena z PA / PE, nepropustného, “sterilního, pevného ale zároveň pružného materiálu. Je vhodný na úpravu pokrmů metodou “sous vide”. – pokrm je uvnitř správně upraven aniž by se na povrchu připekl. (odolnost až do 100 ° C po dobu max. 15 minut). Tento silný materiál zabraňuje úniku potravin, udržuje folii dokonale utěsněnou.

Co říkají naši zákazníci

podívejte se na zkušenosti zákazníků, co si VacSy pořídili již před Vámi

Po mnohaletých zkušenostech, kdy jsem skutečně ověřila vakuování s VacSy v praxi a v extrémních přírodních podmínkách při plavbách na moři, bych VacSy rozhodně doporučila všem! Prodloužení doby trvanlivosti a výborná kvalita zůstává i po zachlazení a zamražení zavakuovaného jídla.

Ing. Jana honsová

Jsme hodně sýroví, tak vacSy používáme především k uchovávání všech druhů sýrů, ale také sušených hub. Manželce se osvědčilo i při uskladnění ořechů, do kterých se jinak rádi dávají červíci. Máme také vyzkoušené vacSy sáčky, ve kterých uchováváme v mrazáku všechny druhy masa, jež i po několika týdnech zůstane čerstvé, jako kdyby bylo právě koupené u řezníka.

Ing. Zbyněk Tauš

Když si naložím syrové maso, můžu ho díky vacSy klidně až týden nechat uskladněné v ledničce, aniž bych se musela bát, že se mi zkazí. Opravdu nesnáším jídlo zabalené do papíru, zejména pak krájený salám nebo šunku. Když to přinesete domů, je to mokré, hrozně to vypadá, a taky se to dřív zkazí. Při uchovávání potravin a jídel ve vacSy nádobách tento problém nehrozí.

anna wenke

Džem pro diabetiky, který si kupuju, se hned po otevření rychle kazí, na povrchu se po několika dnech udělá plíseň. Díky vacSy vydrží po otevření v lednici i měsíc. Neocenitelnou předností je také zkrácení doby marinování masa na grilování z mnoha hodin na několik minut.

Helena Koubová

každá domácnost má jiné požAdavky
My máme řešení pro všechny, stačí si jen vybrat ten nejvhodnější set pro vás

Nejprodávanější produkty

vyberte si z našich nejvýhodnějších sad VacSy
Konec plýtvání a vyhazování potravin. Vacsy vám šetří PENÍZE a chrání vaše ZDRAVÍ!

Kontakt

Petr Havel

+420 602 325 444

havel@zepter.cz

Co říkají zákazníci