Fantastický Dárek pro všechny
účastníky „královského vaření“
Získejte od nás slevu na nádobí 40 % (ušetříte až 17 000 Kč)

k novým receptům není nic lepšího,
než nové nádobí

Teď už od nás máte přístup do online kuchařské školy s Jiřím Králem. A co byste řekli tomu,
kdybyste nové recepty vykouzlili už na tom nejmodernějším nádobí?

Máme pro Vás časově a množstevně limitovanou nabídku na nejnovější řadu
nádobí od Zepteru, díky které můžete ušetřit až 17 000 Kč.

vařte moderně, bez tuku, bez vody
a bez škodlivých látek

Díky nejnovější řadě luxusního nádobí od firmy ZEPTER

moderní vaření = zdravé suroviny + zdravý způsob přípravy

klasické vaření = nezdravé suroviny + nezdravý způsob přípravy

Přitom už před 2500 lety prohlásil Hippokratés „Ať je jídlo tvým lékem a ne lék tvým jídlem“

PŘÍLIŠ MNOHO TUKU

Tuk na smažení produkuje při zahřátí velké množství karcinogenních a mutagenních látek. Během smažení pak tuk vyvolává změnu v molekulární struktuře esenciálních mastných kyselin, čímž dochází k jejich okysličení. Tyto látky známé jako „volné radikály“ způsobují poškození povrchu buněk v těle.

PŘÍLIŠ MNOHO SOLI

Sůl způsobuje zadržování vody, zvyšuje krevní tlak. Čím vyšší je krevní tlak, tím vyšší je i tlak na srdce, cévy, ledviny a mozek. To může vést k infarktu, mozkové mrtvici, demenci a onemocnění ledvin.

PŘÍLIŠ MNOHO CUKRU

Konzumace cukru přispívá ke zvýšení rizika obezity, cukrovky, kardiovaskulárních onemocnění, demence, svalové degenerace, selhání ledvin chronického onemocnění ledvin a vysokého krevního tlaku.
NEVHODNě připravená A NEZDRAVÁ STRAVA JE HLAVNÍ PŘÍČINOU 65 % VŠECH ZDRAVOTNÍCH PROBLÉMŮ*
Obezita, vysoký krevní tlak, rakovina tlustého střeva, nemoci srdce, cukrovka
*Světová zdravotnická organizace

SMAŽENÍ V OLEJI A PŘI VYSOKÝCH TEPLOTÁCH
MÁ FATÁLNÍ NÁSLEDKY PRO NAŠE ZDRAVÍ

Jedinou funkcí tuku na smažení je přenášet teplo. Rozehřátý tuk neobsahuje žádné živiny, dodává však obrovské množství zbytečných kalorií. Přepálené tuky způsobují vážná onemocnění a také vytvářejí karcinogenní látku akrolein. Nejenom, že přepálený tuk živiny neobsahuje, ale hlavně ničí všechny zdravotně přínosné látky v jídle. Maso samo o sobě je chutné, chuť mu nedodává tuk, v němž je smaženo a navíc při smažení maso ztrácí na objemu, a to až 30 %.

VÍTE, JAKÉ NEBEZPEČNÉ LÁTKY
VZNIKAJÍ PŘI SMAŽENÍ?

■ Akrylamid ■ Akrolein ■ HCA–heterocyklické aromatické aminy, aminoazareny ■ PAU–polycyklickéaromatické uhlovodíky ■ Oxygenované nenasycené tuky ■ AGe–koncové produkty pokročilé glykace ■ Nitrosaminy ■ Furan ■ ostatní produkty Maillardovy reakce (MRP)

A VĚDĚLI JSTE, ŽE Většinu ŽIVIN
ZNIČÍTE I OBYČEJNÝM Vařením ve vodě?

Živiny jsou snadno rozpustné ve vodě, to znamená, že ve vroucí vodě dochází k jejich vyplavení a následnému zničení v důsledku vysokých teplot. Vařením se snižuje biologická hodnota masa a výrazně klesá množství vitamínů B a C, které podporují tvorbu nových buněk a genetického materiálu DNA a posilují aktivitu imunologického a nervového systému.

začněte vařit moderně a hlavně zdravě

Díky vaření při nízkých teplotách v nádobí od Zepteru, zachováte v jídle všechny nezbytné živiny.

Vaření bez vody v nádobách ZEST umožňuje, aby se jídlo vařilo v páře. Speciálně navržená poklice zabraňuje úniku molekul, které přenášejí energii, a tudíž šetří energii. Poklice je vždy chladnější než ostatní části nádoby. Pára díky tomu kondenzuje a vrací se zpět na připravované jídlo, čímž vzniká uzavřený cyklus páry. Tento proces se neustále opakuje, dokud není jídlo perfektně uvařené. Jídlo si díky tomuto procesu uchová své živiny a vaří se ve vlastní výživné šťávě.

Vaření bez tuku
v nádobí zepter
Tuk/olej na smažení je zcela zbytečný, neboť při zahřátí dosahuje teploty 250 °Ca ve smažené potravině vyvolává toxické změny.

Smažení bez tuku v nádobách od Zepteru umožňuje zachovat živiny i získat a posílit vlastní chuť pokrmu bez přidání tuku či soli, a tudíž i bez zbytečných kalorií a hlavně bez toxických látek navíc.

Vaření bez vody v nádobí zepter
Působením vody dochází během vaření k vyplavení a zničení živin a celulózy,a často také k přenosu toxinů.

Připravovaná zelenina si při vaření bez vody ve speciálních nádobách od Zepteru uchová většinu živin i intenzivní a výraznější chuť. Celulóza, která je nezbytná pro čištění organismu, se neničí, ale naopak změkne a je snadněji stravitelná. Při tomto postupu není ani nutno přidávat sůl. Lidé přidávají sůl, protože jsou na to navyklí. Nevědí, jak z jídla, které žádnou sůl vlastně nepotřebuje, získat jeho skutečnou chuť.

Přirozené a zdravé jídlo v nádobí zepter
Jídlo připravené v nádobách od Zepteru vypadá lépe než jídlo z jiného nádobí, protože si zachovává svou barvu, tvar a strukturu.

Je také chutnější, protože je zachována a posílena jeho vlastní chuť i aroma. A je nesrovnatelně zdravější, protože zachovány zůstávají i všechny jeho živiny (vitamíny, mi- nerály, proteiny, makroprvky a mikroprvky). Jídlo připravené tímto způsobem neztrácí na svém objemu a neplýtvá se jím, neboť se vše spotřebuje. Jídlo neobsahuje přebytečné kalorie, cukr, sůl, karcinogenní toxiny, které vznikají při tepelném zpracování, ani trans tuky.

Při výrobě nadobí zest jsme věnovali pozornost každému detailu, tak aby výsledek byl naprosto dokonalý.
ocel špičkové kvality
Prvotřídní ocel AISI 304 je mimořádně ekologická a při použití za normálních podmínek nezničitelná. Je rezistentní vůči chemickým faktorům, zcela odolná proti korozi a nedochází u ní k vzájemnému působení s jinými materiály.

Ocel je neporézní: jídlo připravované v nádobách vyrobených z této oceli, se nepřipaluje, nemění barvu, uchovává si svou chuť a nepřejímá pachy ostatních potravin. Ocel je nanejvýš neutrální, je bezpečná pro organismus a nealergická. Nádoby lze snadno udržovat čisté. Luxusní ocel AISI 304 je materiál té nejvyšší jakosti. Používá se pro výrobu luxusního zboží a výrobků, jež splňují ty nepřísnější standardy kvality. V medicíně se tato ocel používá například pro výrobu chirurgických nástrojů či nádob pro transport orgánů určených k transplantaci.

Poklice a okraj nádoby
Speciálně navržená ZEST poklice co nejvíce přiléhá k okraji a pomocí vodní zátky, která se vytvoří během vaření, nádobu hermeticky uzavírá. Vaření tak probíhá v uzavřeném cyklu. Jídlo připravované v uzavřeném cyklu se vaří ve vlastní šťávě, a tudíž si uchovává maximální množství živin. Poklici lze také pohodlně odkládat na úchyty nádoby a ušetřit tak místo na pracovní desce.

Právě tento prvek je jedním z mnoha ergonomických řešení, která nabízí systém ZEST. Poklice je kompatibilní s ostatními nádobami a multifunkčními prvky systému. Lze ji používat jako univerzální podložku na stůl, nebo pro mytí a krájení potravin, servírování a uchovávání pokrmů.

akutermické dno
Akutermické dno sestává ze tří vrstev: indukční, akumulační a kondukční. Vrstvy jsou strojově slisovány pod tlakem až 2000 tun (bez lepení či pájení) a dno je díky této technologii nezničitelné, kompaktní a nedeformuje se.

Je vhodné pro všechny druhy zdroje tepla, včetně indukčních desek. Akutermické dno je základem unikátního ZEST způsobu přípravy jídla. Rychle akumuluje teplo a rovnoměrně je přenáší na jídlo, které je díky tomu připravováno při nižší teplotě. Tím dochází k výraznému snížení množství toxinů, které v jídle vznikají v důsledku vysokých teplot, a k uchování živin. Akutermické dno zároveň umožňuje ušetřit 70 % energie

úchyty
ZEST úchyty jsou ergonomické, stylové a bezpečné. Při jejich navrhování byla věnována zvláštní pozornost bezpečnosti a snadnému zacházení. Úchyty jsou kovové a vynikají dokonale profilovaným tvarem, díky kterému lze nádobu držet v obou rukách (bezpečné uchopení) beze strachu ze spálení.

Úchyty se při běžném použití nikdy nerozpálí. Jeden z dalších konstrukčních nápadů pak navíc přináší i možnost odkládat na úchyty poklici. Úchyty jsou výsledkem důkladného testování a dlouhých let výzkumu v laboratořích ZEPTER.

termokontrol

Kontrola tepla, které je během vaření pohlcováno potravinami, je nejdůležitějším prvkem tepelné úpravy. Termokontrol umožňuje kontrolovat proces přípravy jídla od začátku až do konce, aniž je při tom nutno zvedat poklici a ztrácet tak teplo a energii. uzavřený cyklus přípravy tudíž může probíhat bez přerušení. ukazatele termokontrolu umožňují kontrolovat teplo prostřednictvím plotýnky. Zdroj ohřevu lze vypnout a proces přípravy bude pokračovat…

Co říkají naši zákazníci

podívejte se na zkušenosti našich zákazníků

„Moje maminka si v roce 1991 koupila svou první pánev od Zepter a pánev jí stále slouží. Stačila by trochu přeleštit a byla by jako nová. Pokud máte doma systém vaření Zepter, tak si myslím, že vás to určitě podvědomě nutí vařit zdravě tak, jak by se mělo. Alespoň mě tedy určitě ano.“

Martin Zounar

herec a moderátor

„Před sedmnácti lety mě vážné onemocnění přinutilo od základu změnit životní styl, musela jsem ve svém jídleníčku výrazně omezit především používání tuků. Díky nádobí Zepter si můžu připravit jak chuťově, tak nutričně vynikající jídlo, a to zcela bez tuku. Vsadila jsem na kvalitu, vysokou užitnou hodnotu a krásný vzhled výrobků společnosti Zepter – výrobků, které mi nejen usnadňují a zpříjemňují život, ale především ho naplňují vitalitou a zdravím,“

marie kottová

Jednoznačně dávám přednost kvalitě. Mám ráda jednoduché věci, které fungujou a nemají různé „zatáčky“ a výmysly okolo. Mám ráda střídmost, skromnost, jednoduchost a přírodní materiály. Výrobky z kvalitních materiálů jsou úžasné a takové je i nádobí Zepter. Dlouho jsem v něm vařila „klasickým“ způsobem, ale díky kamarádce, která ráda vaří na Zepter způsob a strašně si to pochvaluje, jsem objevila ten pravý rozměr Zepter hrnců a výhody zdravého vaření v nich.

Kateřina winterová

herečka a moderátorka

„Nádobí Zepter je velmi kvalitní, doma v něm vaříme již mnoho let. Dno nádob je opravdu silné, akumuluje do sebe hodně tepla a potom ho setrvačností uvolňuje.Uvnitř je dno zrcadlově nerezové, takže se nic nepřipaluje, poklice řádně těsní a uvnitř se tak vytváří hodně páry. Díky vaření na Zepter způsob budete mít v jídle vitamíny, minerály a ušetříte opravdu hodně času. Díky nádobí Zepter jsem přišel i na různé recepty, které jsou jinak nerealizovatelné. Například rád vařím přes noc “na nízkou teplotu“.

Jiří král

šéfkuchař restaurace Aureole
a kuchař roku 1996 v ČR

R

úspora času až o 70 %

Jídlo se v nádobí ZEST vaří daleko rychleji,
než v běžně dostupném nádobí.
R

úspora energie až o 70 %

Díky akutermickému dnu stačí nádobu jen nahřát
a poté se jídlo vaří díky nahromaděnému teplu.
R

úspora potravin až o 80 %

Nakupujute daleko menší množství jídla,
protože neztrácí na objemu smažením, či vařením ve vodě.

Nejprodávanější produkty

vyberte si z našich nejvýhodnějších sad nádobí ZEST

Můžete si samozřejmě koupit i jednotlivé nádoby samostatně

Kontakt

LIVE100.CZ - Petr Havel

Eliášova 24, Praha 6

+420 602 325 444

havel@zepter.cz

Co říkají zákazníci