HOVĚZÍ GULÁŠ S
KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM

ingredience

Ingredience (4 porce)

Guláš
800 g zadního hovězího
5 cibulí
3 stroužky česneku
200 ml tmavého piva (sladového)
Červená paprika
Mletý kmín
Pepř
Majoránka
400 ml masového vývaru 1 brambora

Karlovarský knedlík
250 g celozrnné housky
2 vejce
100 g celozrnné žitné mouky 2 dl mléka
Petrželka
Muškátový květ
Pepř

Postup

1. Nádobu zahřejeme. Hovězí maso nakrájené na kostky opečeme v nádobě bez přidání tuku. V Zepter nádobí není třeba používat na pečení a smažení žádné tuky.

2. Přidáme oloupanou a v procesoru MixSy nadrcenou cibuli. Zalijeme masovým vývarem a přidáme červenou papriku, mletý kmín a pepř.

3. Přiklopíme tlakovou poklicí Syncro- Clik a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Zepter Syncro-Click dokonale utěsní nádobu, vytvoří tlak a urychlí proces vaření. Jakmile nám vyskočí tlakový kolíček, vaříme 10 minut.

4. Mezitím si připravíme karlovarské knedlíky v páře. Starší, tmavé celozrnné housky nakrájíme na kostičky. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou
a mlékem, přidáme špetku muškátového květu a pepře a necháme asi 10 minut odležet.

5. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků vyšlehaný s pomocí MixSy a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky, zabalíme do potravinářské folie, do které uděláme několik malých dírek a vložíme do děrované nádoby Zepter. Vaříme v páře asi 8 – 10 minut.

6.Odklopíme poklici Syncro-Clik, přilijeme pivo (dle chuti) a přidáme nastrouhanou bramboru na zahuštění. Dochutíme majoránkou, česnekem a ještě cca 10 minut povaříme pod pokličkou. Podáváme jako hlavní chod s karlovarským knedlíkem z celozrnného pečiva. Dobrou chuť!

LIDÉ, KTEŘÍ SLEDOVALI TOTO VIDEO, SI OBJEDNALI

exkluzivní slevy až 30 %

pro všechny členy klubu

Doprava zdarma

pro všechny členy klubu

osobní péče

pro všechny členy klubu

speciální bonusy

pro všechny členy klubu

Kontakt

ZEPTER CLUB LIVE100.CZ
Petr Havel, obchodní ředitel

Eliášova 24, Praha 6

+420 602 325 444

havel@zepter.cz

Co říkají zákazníci